Adviseren

Strategisch advies en IP allocatie

Op het pad naar de markt zijn juridische verrassingen absoluut niet welkom. Zo kan een inbreuk op rechten van een ander leiden tot grote vertraging, hoge kosten of zelfs een vroegtijdig einde van een mooi ondernemingsplan. Tijdig onderzoek en continu management van IP-rechten, licenties en contracten kan helpen om de ’time to market’ zoveel mogelijk veilig te stellen.

Of u nu een start-up, scale-up of gevestigde organisatie bent, u komt in aanraking met intellectuele eigendomsrechten. Deze kunnen vóór u werken of tégen u.

Wees goed voorbereid en laat u informeren door ter zake kundige juristen over de beste strategie.

Zitten uw rechten in de juiste vennootschap?

Om juridische (en fiscale) redenen is het verstandig om stil te staan bij de ‘allocatie’ van geregistreerde of ongeregistreerde rechten.

In vrijwel alle gevallen is het verstandig om de rechten onder te brengen in een vennootschap (bijv. holding of aparte vennootschap). Dus afgescheiden van de risicodragende werkmaatschappij. Er kan immers altijd iets verkeerd gaan waardoor de werkmaatschappij het hoofd niet boven water kan houden. Het zou zonde zijn als daarmee dan ook alle rechten in handen van de curator zouden vallen. Dat maakt ook een doorstart een stuk moeilijker.

In een vroeg stadium doet u er verstandig aan om een advocaat en een fiscalist te raadplegen over de oplossing die voor u het beste is.