Louwers toegelaten als lid van CIOPORA

Het advocatenkantoor Louwers IP|Technology Advocaten met vestigingen in Eindhoven en Den Haag, is toegelaten als lid van de internationale vereniging CIOPORA.

CIOPORA is een internationale vereniging van kwekers van sier- en fruitplantenrassen.

Topprioriteit van CIOPORA is de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de systemen van bescherming van intellectuele eigendom voor plantinnovatie, wat o.m. kwekersrecht, octrooien en merken omvat.

Ernst-Jan Louwers:

“Ons kantoor heeft diepgaande kennis en brede ervaring in de kwekersbranche, intellectuele eigendom, contracten en het voorkomen van of begeleiding bij geschillen over intellectuele eigendom en contracten.

Wij verwachten waarde toe te kunnen voegen aan CIOPORA door onze kennis en best practices te delen. Ook zullen we actief deelnemen aan debatten over de internationale ontwikkeling van de intellectuele eigendom in verband met kwekerij, veredeling en innovatie in deze branche.”

De kwestie van de intellectuele eigendomsrechten op plantaardige materialen, zoals de octrooieerbaarheid van planten, DNA, geïsoleerde genen of genetisch gemodificeerde organismen, is een zwaar bediscussieerd onderwerp in de samenleving en de politiek.

www.ciopora.org

publicatiedatum: zondag 14 februari 2016