Data Value Center-Smart Industry – Tafelgesprek Meerwaarde met Data

Op vrijdag 18 februari 2022 van 12.00 tot 13.30 uur vindt een online “Tafelgesprek” plaats over de Juridische Aspecten van Data en waarom dat belangrijk is voor de waarde en meerwaarde van data.

Deelname is kosteloos. Direct aanmelden? Klik hier.

Het event wordt georganiseerd door het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI). De doelstelling van het DVC-SI is ondernemingen helpen meerwaarde te creëren en concurrerender te worden met data.

Wat kunt u verwachten?

In de alledaagse werkelijkheid spelen data een steeds belangrijkere rol. Gegevens zijn voor sommige bedrijven zelfs de kroonjuwelen waarop het bedrijf draait.

Bij de juridische aspecten van data denkt men vaak aan de verwerking van persoonsgegevens. Maar wat te denken van andere soorten gegevens, zoals technische knowhow, gegevens uit machines, commerciële strategieën en methoden, klant- en marktgegevens etc. Juist daarop ligt in dit Tafelgesprek de nadruk.

In vogelvlucht komen in begrijpelijke taal en met praktijkvoorbeelden diverse aspecten aan de orde, zoals:
–    Van wie zijn data?
–    Wat mag en kun je met data?
–    Zijn data beschermd en zo ja hoe?
–    Zijn data waarde(loos)?
–    Hoe kan je veilig data delen?
–    Wat kun je zelf doen om je data te beschermen?

Aan tafel schuiven twee advocaten aan: Ernst-Jan Louwers van Louwers IP|Technology Advocaten en Jos van der Wijst van BG.legal, beiden zijn tevens voormalig bestuurslid van het platform Brainport TechLaw. Gespreksleider is John Blankendaal, managing director van Brainport Industries.

Data in de praktijk

We bespreken twee praktijkvoorbeelden. MKB ondernemers Maarten Wijffelaars van Sensor to Data en Rick Scholte van Sorama vertellen over hun eigen ervaringen met het inzetten van data.

Doelgroep

Dit tafelgesprek is vooral ook interessant voor vertegenwoordigers uit maakbedrijven, die bezig zijn met het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen, zoals:

  • directie-leden: algemeen directeur, commercieel directeur, operationeel verantwoordelijken, financieel directeur
  • projectleiders
  • werkvoorbereiders
  • afdelingshoofden ICT
  • R&D managers
  • bedrijfsjuristen, IP managers en risk managers
  • etc.

Registratie

Meld u nu direct kosteloos aan voor dit online Tafelgesprek en ontdek hoe ook uw onderneming meerWaarde kan realiseren met behulp van data.


DVC-SI

Het DVC-SI is een gezamenlijk initiatief van Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Brainport Industries, FME, JADS, Koninklijke Metaalunie, Midpoint Brabant, REWIN, SURF en TNO, en wordt ondersteund door Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.